Ugye ismered a nagy Gatsbyt?

 2013.05.18. 16:42

Adott egy titokzatos férfi, akiről mindenki hallott már, azonban ismerni csak kevesen ismerik. Igen ő Gatsby, Jay Gatsby (Leonardo Dicaprio), aki hatalmas palotájában fényűző partikat tart. A film a '20-as években, New York-ban és annak környékén játszódik. Gatsby szomszédjába egy új lakó költözik Nick Carraway (Tobey Maquire) személyében. Csak távolról figyelik egymást, még egy nap furcsa módon Nick meghívót kap az egyik partira, az érdekessége a dolognak, hogy még soha senki nem kapott. Az események ekkor indulnak csak el… Annyit elárulok, lesz benne szerelem, sírás, krimi és rengeteg buli.

A majdnem két és fél órás film enyhén szólva is hosszúra sikeredett, főleg az elején peregnek lassan az események. Nagyon sok időbe telik míg felépül Gatsby köré a misztikum. A nagy misztikum mögött azonban nincsen semmi, mint ahogy az a végén kiderül. Ez talán annak is köszönhető, hogy a film maga egy regényadaptáció, tehát a lehetőségek korlátozottak. A nagy misztikum mögötti üresség ellenére, mégis izgalmas tud lenni a történet, mivel előre nem kiszámíthatóak a történések.

Leonardo Dicaprio még mindig nagyon jól néz ki, tulajdonképpen fogalmazhatnék úgyis, hogy túl jól néz ki :P A film rendezője Baz Luhrmann, aki nem ragaszkodott a '20-as évek korhű ábrázolásához, remek munkát végzett. Ami a Rómeó és Júliában a pisztolyok, autók stb. voltak, azt a megújító szerepet ebben a filmben mindenképpen a zene tölti be.

A film nagy erőssége minden kétséget kizáróan a zene. Tényleg meglepő, főleg, hogy a film a '20-as években játszódik. Azt például ki gondolta volna, hogy Beyonce valaha is fel fogja dolgozni Amy Winehouse Back to Black című számát. 

De felcsendül Beyonce Crazy in Love című dalának átdolgozása is Emeli Sande-nek köszönhetően.

 

A sort olyan előadókkal lehetne folytatni mint, Jay Z, will.i.am, Fergie, Lana Del Rey, Bryan Ferry, Florence and the Machine, Jack White… Valóban úgy érzem, hogy a zenék viszik háton a filmet.

Lehet apróság, de engem rettentően zavart a film egésze során állandóan felbukanó francia pezsgőmárka termékelhelyezése. Sebaj…  

 

Ha másért nem is, de már a zenékért is érdemes megnézni a filmet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepelok.blog.hu/api/trackback/id/tr155306111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása