Audrey Hepburn

 2013.04.18. 16:05

Audrey Hepburn 1929. május 4.-én született Brüsszelben Audrey Kathleen Ruston néven. Apja Joseph Victor Anthony Ruston később anyai nagymamája után Hepburn-Rustonra módosította a nevét. Édesanyja  Ella van Heemstra bárónő volt. Gyerekkorát Belgiumban, Hollandiában és Angliában töltötte. Balettozni tanult, de magassága (170 cm), illetve a II. világháború során szegényes táplálkozás következtében való legyengülése hátráltatta volna, hogy kimagasló ballerina legyen. Ezért úgy döntött hogy a színészet felé fordul (sokunk örömére). És most  következzen egy válogatás a legnépszerűbb filmjeiből:    

Római vakáció (1953)

Audrey első amerikai filmjében egy hercegnőt alakít, aki római ddiplomáciai látogatása során elégeli meg végleg a rangjával járó protokoloráis kötelezettségeket. Az ablakán beszűrődnek vidám zajok, Róma pezsgése, de ezekből neki mind ki kell maradnia. Kikészül idegileg. Orvosa nyugtatót ad neki, de mielőtt még hatni kezdene az injekció Anna hercegnő meglóg aranykalitkájából. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor a nyugtató hatni kezd, ekkor talál rá Joe Bradley, az újságíró, aki haza viszi magával.

 

Sabrina (1954)

Sabrina, a Larrabee család sofőrjének lánya, reménytelenül szerelmes Davidbe, apja munkaadójának fiába. Sabrina Párizsba utazik szakácsnak tanulni. Pár év múlva kész nőként tér vissza, szinte rá se ismernek. A lány megpróbál rögvest az elegáns David közelébe férkőzni, aki időközben már vőlegény lett. Ennek ellenére szerelmi viszonyba kezdenek, amit a Larrabee család nem néz jó szemmel, mivel kockáztátja a Davidnek szerzett kiváló partit. Ezért cselhez folyamodnak. David bátyját, Linust bízzák meg azzal, hogy csábítsa el a lányt.

Mókás arc (1957)

A történet New Yorkban veszi kezdetét, ahol Audrey, mint Jo Stockton egy kis könyvesboltban dolgozik. Jo szenvedélyesen hisz az emberek közötti empátiában, gondolatai az empátia körül forognak. Egy napon azonban beront egy egész fotóstáb a könyvesboltba, hogy ott készítsenek egy sorozatot. A fotósnak feltűnik Jo szépsége és a belőle áradó ártatlanság. Később beajánlja a fotós, mint modelt egy kis rafinériával: ráveszik Jot, hogy Párizsba utazzon a divatmagazint képviselve és egy új kollekció arca legyen. Természetesen a szerelmi száll se maradhat ki, Párizs csodás helyszínéül szolgál a románcnak.

Álom luxuskivitelben (1961)

A helyszín ismét New York, ahol Audrey Hepburn Holly Golightly-ként tűnik fel. Holly zűrös múltú és jelenű nő. Áhítozik a csillogásra és a luxusra, amiből némi morzsát adakozó kedvű férfiaktól kap is. Egy nap új szomszédja lesz, aki felborítja eddig megszokott életvitelét. A fiatalember író, csóró és ráadásul Holly bele is szeret.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepelok.blog.hu/api/trackback/id/tr925233428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása